Home Kulinarika Nekaj novega

Nekaj novega

written by petra May 4, 2017

Nothing says home like the smell of baking.

Korenčkova juha

Recept za korečnkovo juho sem našla v knjigi “Toplo priporočam” in bila je odlična. Delala sem jo prvič in zagotovo ne zadnjič.

Sestavine:

  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 6 korenčkov
  • 1 krompir
  • 1 jabolko
  • sok 1 pomaranče

Na olju popražimo osoljeno čebulo, dodamo cele stroke česna, korenje, narezano na kolobarje, ter krompir in jabolko, narezana na kocke.   Še malo popražimo, zalijemo z vodo in skuhamo do mehkega. Pretlačimo s paličnim mešalnikom ali zblendamo, nazadnje prilijemo pomaračni sok, po potrebi še solimo in popramo.

Po vrhu na koncu potresemo še kakšna semena ali pistacije.

Jogurtova torta brez pečenja

Recept za torto je iz knjige “Hudo preprosto” …

Za podlago potrebujemo

  • 250g piškotov
  • 100g mletih mandljev
  • 150g masla

Piškote zdrobimo, dodamo mandlje in stopljeno maslo. Premešamo sestavine. Tortni model obložimo s peki paprijem in piškotno mešanico enakomerno porazdelimo v kovinski okvir in jo pritisnemo ob dno. Dobro ohladimo.

Za kremo potrebujemo

  • 500g gozdnih sadežev (ali katero drugo sadje – sama sem uporabila borovnice in maline)
  • 3 žlice sladkorja
  • 1 jogurt
  • 500ml sladke smetane
  • 6 listov želatine

Sadje s 3 žlicami sladkorja segrevamo do vretja. Še vročo mešanico pretlačimo in dodamo želatino, ki smo jo prej namočili v hladni vodi. Želatino ožamemo, dobro premešamo v sadju, da se stopi, ohladimo in primešamo jogurt in stepeno smetano. Kremo nadevamo na podlago.

Sama sem želela dve barvi,  zato sem naredila dve kremi. V vsaki je bilo 250g sadja, 1 in pol žlica sladkorja, 3 lističi želatine, pol jogurta in 250ml sladke smetane.

You may also like

Leave a Comment