Home Kulinarika Jesenska hrana

Jesenska hrana

written by petra November 6, 2017

I find peace in the rain

Pita za moža … skutna s sadjem 🙂

Testo za pito delam iz spodnjega recepta, kjer so uporabljene polovične količine, ki povsem zadostujejo tudi za klasično pito …

  • 250 g moke
  • 60g mletega sladkorja
  • 160g masla
  • ščep soli
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak

Ker so to polovične količine, bo morda potrebno dodati še malenkost moke ( 1 jajce je namreč za 500g moke ). Čisto po občutku, da dobimo lepo testo.

Testo razvaljam, razporedim po pekaču in potem malo goljufanja 🙂 Testo pustim počivati cca 10 minut v zamrzovalniku. Med tem ogrejem pečico na 170 stopinj.

Najprej spečem testo, obloženo s fižolom. Pečem 12 minut, potem odstranim peki papir s fižolom in pečem še dodatnih 5 minut. Po tem obložim predpečeno testo z željenim nadevom in pečem še približno 30 minut na 180 stopinj.

Pri snemanju te slike ni bila poškodovana nobena pita 🙂

Za kosilo pa najboljše domače testenine … recept je preverjen Boštjanov, samo, da je tokrat moka samo pirina polnozrnata

You may also like

Leave a Comment